Ωράριο Λειτουργίας: 9:00 -18:00 Δευ-Παρ

Τα πάντα για τη μεσοθεραπεία!

Η μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών και ομοιοπαθητικών ουσιών όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, κι ένζυμα σ’ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Αυτό γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων, τον εξωραϊσμό ή την ανανέωση του δέρματος.

Πότε άρχισε να εφαρμόζεται;

Άρχισε να εφαρμόζεται από τον Γάλλο ιατρό Michel Pistor το 1952 και το 1987 αναγνωρίσθηκε επισήμως ως θεραπευτική μέθοδος από τη Γαλλική Ιατρική Ακαδημία. Η μεσοθεραπεία αρχικά εφαρμόσθηκε σε παθήσεις των αρθρώσεων, κακώσεις από τραυματισμούς στην κατάθλιψη και το άγχος. Σύντομα Γάλλοι ιατροί ανακάλυψαν ότι αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοσθεί και σε προβλήματα του δέρματος, όπως η κυτταρίτιδα, οι ραβδώσεις, ρυτίδες, τριχόπτωση και ακμή. Επίσης μπορεί να ενισχύσει την απώλεια σωματικού βάρους. Τελευταία έχει μεγάλη διάδοση σε 15 περίπου χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ελβετία, Βέλγιο κ.ά.

Για να επιτύχουμε άριστα αποτελέσματα βασική προϋπόθεση είναι η προστασία απ’τον ήλιο με ασφαλή αντιηλιακά

Ποια η ωφέλεια της Μεσοθεραπείας

Οι φαρμακευτικές ουσίες όταν χορηγούνται από του στόματος παρουσιάζουν ένα σοβαρό μειονέκτημα: πρέπει πρώτα να περάσουν από τον γαστρεντερικό σωλήνα και το ήπαρ πριν απελευθερωθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Έτσι η μεγαλύτερη ποσότητα του φαρμάκου κατανέμεται σ’όλο το σώμα σε μεγάλη αραίωση κι αυτή που φθάνει στην πάσχουσα περιοχή είναι πολύ μικρή. Αντιθέτως, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί μικρότερες δόσεις της ουσίας η οποία εγχέεται στην υπό θεραπεία περιοχή. Επειδή το δέρμα δρα ως σύστημα βαθμιαίας απελευθέρωσης, η δραστική ουσία ενεργεί ταχύτερα και με μεγαλύτερη διάρκεια. Έτσι τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται στην Αισθητική Δερματολογία

Εφαρμόζεται:

 • Στην ανανέωση του δέρματος.
 • Στη θεραπεία κυτταρίτιδας.
 • Στην ελάττωση του τοπικού λίπους.

Πώς δρα

Η θεραπεία “Mesoglow” ή “Mesolift” εμπλουτίζει το χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα, τα οποία τρέφουν το δέρμα και το αναζωογονούν. Επίσης προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης κι αυξάνει τον μεταβολισμό. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο πιο πάνω μείγμα συστατικών κρατά το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος. Τα άτομα που έχουν κάνει τη θεραπεία αυτή περιγράφουν ότι το δέρμα τους έγινε πιο σφιχτό, ελαστικό, λαμπερό, νεανικό και ακτινοβολεί.

Συνδυασμός με άλλες θεραπείες

Η “Mesoglow” θεραπεία αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα σε άλλες θεραπείες, όπως η Laser ανανέωση, και οι ενέσεις Botox. Για να επιτύχουμε άριστα αποτελέσματα βασική προϋπόθεση είναι η προστασία απ’τον ήλιο με ασφαλή αντιηλιακά, η αποφυγή του καπνίσματος, η υγιεινή και ισσοροπημένη διατροφή και η λήψη άφθονου νερού. Η θεραπεία Mesoglow” είναι ακόμη μία αντιγηραντική τεχνική που βοηθάει να διατηρούμε ένα υγειές κι αστραφτερό δέρμα προλαβαίνοντας τις φθορές που προκαλούν οι επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Πόσο συχνά γίνεται

Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα χρειάζεται να επαναλαμβάνεται μία ή δύο φορές το χρόνο. Η συνδυαστική θεραπεία Mesoglow γίνεται σε 2 με 4 φορές σε διαστήματα μίας ή δύο εβδομάδων.

Ποια είναι η τεχνική της Μεσοθεραπείας

Με πολύ λεπτές βελόνες το ειδικό για κάθε περίπτωση κοκτέιλ διοχετεύεται επιφανειακά στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Τα τσιμπήματα δεν πονάνε γιατί οι βελόνες είναι πολύ λεπτές και προηγουμένως έχουμε κάνει επάλειψη στην περιοχή με μία αναισθητική κρέμα. Οι ενέσεις γίνονται πολύ κοντά η μία στην άλλη σε απόσταση περίπου ενός εκατοστού και σε πολύ μικρές ποσότητες. Πώς μπορεί η Μεσοθεραπεία να ελαττώσει την κυτταρίτιδα; Η φόρμουλα που χρησιμοποιείται εξατομικεύεται και είναι ανάλογη με το βαθμό και το στάδιο που βρίσκεται η κυτταρίτιδα. Τα φάρμακα δρουν ως εξής:

 • Διαλύουν τα περίσσια λιποκύτταρα.
 • Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
 • Μαλακώνουν τις συνδετικές ίνες.
 • Βελτιώνουν την παροχέτευση της λέμφου.

Το αποτέλεσμα είναι η ελάττωση της εμφάνισης του «φλοιού πορτοκαλιού» και της ποσότητας του λίπους της περιοχής που θεραπεύεται. Επειδή η κυτταρίτιδα αποτελεί μόνιμη κατάσταση χρειάζεται περισσότερες συνεδρίες απ’ότι για την ελάττωση του λίπους, περίπου 10 με 15 θεραπείες.

Πιθανές επιπλοκές

Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι εκχυμώσεις (μελανιές) σε κάποια τσιμπήματα της βελόνας. Αυτά υποχωρούν σε μία εβδομάδα.

Πότε μπορεί κανείς να συνεχίσει τις συνήθεις δραστηριότητές του

Αμέσως μετά τη θεραπεία. Δεν χρειάζεται ο ασθενής να μείνει μέσα. Συστήνεται η αποφυγή πολύ ζεστού ντους τις επόμενες 8 ώρες μετά τη θεραπεία.

Ποιος μπορεί να κάνει Μεσοθεραπεία

Όλοι οι ενήλικες από 18 έως 75 ετών που έχουν καλή υγεία μπορούν να κάνουν Μεσοθεραπεία για αισθητικούς σκοπούς.

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν Μεσοθεραπεία

Όσοι παρουσιάζουν καταστάσεις όπως:

 • Εγκυμοσύνη
 • Διαβήτη που ελέγχεται με ινσουλίνη
 • Ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου
 • Ιστορικό πρόσφατου καρκίνου
 • Ιστορικό θρόμβωσης
 • Ασθενείς που παίρνουν πολλά φάρμακα για καρδιοπάθεια

Πόσο κοστίζει η θεραπεία

Η κάθε συνεδρία κοστίζει από €100-€300.

Leave a reply